Digitala familjelördagar

Under kommande veckor erbjuder vi digitala workshopar som kan göras hemma istället för att besöka museets verkstad.

Våra pedagoger ger tips på hur du kan skapa konst av det som finns till hands. Varje workshop utgår från konsten som visas på museet. Vi får lära oss mer om idéerna bakom, material och arbetsmetoder och skapa något helt eget.

I den första filmen visar Natalia Dahnberg en del av Maj Bring-utställningen och tipsar om hur man kan skapa en egen version av konstverken.

Klippa och klistra en stad

21 mars

Konstnären Maj Bring som vi nu visat på museet i flera år jobbade med kollageteknik. Tillsammans undersöker vi landskapsbilder som hon gjorde med spets och pärlor. I verkstaden skapar vi stadsbilder med papper, tyg, pärlor och paljetter.

 

Skulptera med lera

28 mars

På Uppsala konstmuseum finns en stor samling av Ekeby keramik. Det mest kända föremålet är en elefant. I verkstaden jobbar vi tillsammans med lera och skulpterar elefanter.

Har växter känslor?

4 april

Vi tittar på Sara Anstis teckning In a Green Shade och pratar om människans relation till stora och små växter. I verkstaden tecknar vi av olika växtarter som man kan hitta i slottsbacken kring konstmuseet. Vi pratar om deras namn och kanske, hittar på egna benämningar.

Änglarna på slottet

11 april

Viste du att här på Uppsala konstmuseum finns en halvängel? Vi tittar på den tillsammans och fantiserar hur den andra halvan kunde se ut? 

 

Uppdaterad: