Poesi

Ta del av samtida nyskriven poesi i utställningarna. Här möter vi hyllade debutanter och poeter med en lång karriär bakom sig. Vi vill undersöka hur det skrivna ordet kan få genklang mot konsten i ett utställningsrum.

Läsningarna livestreamas via facebook, och vissa kan också reserveras via Tickster för att upplevas på plats.

Judith Kiros, ”O”  

Lördag 3 oktober 14.00

Judith Kiros debut ”O” är en hybrid av poesi och essä som tar sin utgångspunkt i Shakespeares pjäs Othello. Othello hetsas till att döda sin vita hustru och blir därmed det publiken redan vet att han är: ett monster, den svarte mannen. Läsningar av pjäsen varvas med rytmisk dikt och längre prosapassager – alla delar förhåller sig till detta O, en både öppen och stängd form. O är en bok som söker sig till reflektionsytorna och spegelbilderna, som skriver in sig i klassiska texter och utvidgas till att kretsa kring svarthet och kön i Sverige i dag.

I samarbete med Bibliotek Uppsala

Biljetter: Gratis

Eva Runefelt, Ur världen

Lördag 31 oktober  14.00

I Eva Runefelts poesi är stillheten en trakt. Hennes nya diktsamling ”Ur världen” kretsar kring det vardagligt levande – skiljt från de döda på ett sorgset men inte uppgivet sätt. Med känslig tydlighet skriver Runefelt fram en tillvaro som är lättigenkännlig men samtidigt helt ny, en tillvaro där gränserna upplöses och där syltburken i jordkällaren är lika full av liv som sädesärlan med sin vippande stjärt.

Läsningen sker i utställningen Relationer.

I samarbete med Bibliotek Uppsala

Biljetter: Gratis

Uppdaterad: