Familjelördagar 13.00-15.30

Upptäck konsten på museet och skapa själv


13.00.Familjevisning.
Tillsammans med museets konstpedagog tittar vi på konstverk i museet.
Sedan arbetar vi i verkstan inspirerade av det vi har sett. 
Drop-in i verkstan 13.30-15.30

Från 5 år
Ej förbokning
Kostnadsfri

 

Lördag 20 januari 13.00–15.30
I huvudet på en konstnär: arbete i lera
Hur får en tanke kropp i arbetet med lera? Och kan man se på ett ansikte när personen är kreativ och skapar? Vi tittar på fantasieggande bilder och tredimensionella former. I verkstan gör vi skulptur i lera. Kanske får våra tankar också form som i Katarina Sundkvist Zoharis skulptur Tankebubbla.

Lördag 10 februari 13.00–15.30
Popikoner och andra stjärnor: collage
Katarzyna Kozyra är konstnären som genom att byta kläder, make-up och kostym förvandlas till stjärna. Genom att vrida och vända på sig själv visar hon hur identitet skapas och omskapas. Tag med en bild på någon du beundrar eller tycker är spännande, så gör vi en ny storts kändisbild.

Lördag 3 mars 13.00–15.30
Balansakter: skulptur i ståltråd
Lindansaren Rasul Abakarov är modig. I Taus Makhachevas video Tightrope balanserar han mellan två bergstoppar med konstverk i händerna. Varför gör han detta? Vi samtalar om vad mod kan vara och gör skulpturer i ståltråd på temat balansakt.

Lördag 14 april 13.00–15.30
Kubistisk kostym i rörelse: animation 
Birgit Ståhl-Nyberg gillade kubisten Ferdinand Legér. Han gjorde kroppar av cylindrar och cirklar i sina målningar. Med inspiration i utställningen Framtiden på väg gör vi stop-motion film med människor i rörelse i staden.
 

Lördag 21 april 13.00–15.30
Akvarellmåleri och teckning
I Susanne Johanssons målningar är skogen, snåren, stenarna, mossan, ladorna och vattnet nära. Det är som att historia och nutid smälter samman i en speciell känsla av här och nu.
Vi inspireras av spökstämningen i bilderna och gör egna.8 december 2017