Familjelördagar 13.00-15.30

Upptäck konsten på museet och skapa själv. Hur många älvor, änglar och enhörningar finns det på museet? Kan man göra konst av pinnar eller måla med tejp?

Udda veckor betyder familjelördag på Uppsala konstmuseum. Vi inspireras av konsten i huset och skapar i verkstan tillsammans med museets konstpedagoger.

13.00-13.30 familjevisning
13.30-15.30 drop-in i verkstan

  • Från fem år
  • Ingen förbokning
  • Kostnadsfritt

Datum för familjelördagar

(Jämna veckor)

14 september 13.00- 16.00

Familjelördag masker-maskeradparad på Kulturnatten
Med prickar, streck och starka färger gör vi uttrycksfulla masker. Inspiration hittar vi hos konstnären Anselme Boix-Vives. Här finns gestalter som liknar troll, påvar eller kanske du och jag på maskerad?

21 september

Rita en serie.
I utställningen "SMÄLLEN" med flera visas teckningar av Nina Hemmingsson. Vi pratar och hennes sätt att göra serier och ritar egna.

5 oktober

Vik och dekorera ett eget pappersflygplan
Vi tittar på utställningen The Non-Human Animal och gör pappersflygplan som sedan dekoreras med mönster inspirerade av fåglars kamouflagemönster.

19 oktober

Skulptera ett husdjur
Liknar vi djur eller är det djuren som liknar oss? Vi tittar på några verk i utställningen The Non-Human Animal och skulpterar i lera.

2 november

Klipp ett konstverk
Vad är abstrakt konst? Vi tittar på Olle Bærtlings målning Forme blanche dans la rouge som finns i utställningen "SMÄLLEN" med flera och skapar bilder genom att klippa i färgat papper. Vad tyckte konstnären om starka färger och vad betyder linjerna och färgfälten för dig?

16 november

Måla ett landskap
Ljust eller mörkt? Varför blir det ljusare när snön kommer? Vi pratar om vilka färger som finns i naturen just nu och målar höst- och vinterlandskap.

30 november och 1 december

Skapa ett vintermönster
Vilka mönster finns i naturen och hur har konstnärer inspireras av dem? Vi tittar på Ekeby-keramik från samlingarna och skapar ett eget vintermönster.

Uppdaterad: