Lovprogram

Alla barn är välkomna att skapa i museets verkstad under loven. Inspiration till spännande teman och konstnärliga tekniker hittar vi i museets utställningar.

Vi börjar med familjevisning 13.00 där barn med vuxen är välkommen. Därefter skapande i museets verkstad och drop-in 13.30–15.30. Verksamheten leds av erfaren konstpedagog och är kostnadsfri. Från 5 år.Sportlovskul 20–23 februari
Bli en grafisk mästare och testa vår tryckpress
Grafiska tekniker finns runt omkring oss, från böcker och tidningar till affischer och T-shirts. I utställningen lär vi oss om de olika teknikerna och hur de har använts, från 1600-talets kopparstick till samtida experiment. Det händer något magiskt i överföringen från teckning och bearbetning till tryck på papper. Vi arbetar med djuptryck – där vi ristar linjeteckningar i plast, färgar in och trycker på fuktigt papper.


Påsklovskul 3–6 april
Animation: Kubistisk kostym i rörelse
Birgit Ståhl-Nyberg gillade kubisten Fernand Legér. Han gjorde kroppar av cylindrar och cirklar. Med inspiration i utställningen Framtiden på väg gör vi stop-motion film med människor i rörelse i staden.

 
8 december 2017