Interaktiv hemmakväll: Advent

28 november

Tid: 16:00 – 22:00

Mitt under brinnande pandemi behövs konsten mer än någonsin. Konstnären Tove Berglund och dansaren och koreografen Ludvig Daae bjuder därför in till den interaktiva hemmakvällen Advent som låter dig undersöka julen, i hemmet, i den egna familjen.

Advent är interaktiv hemmakväll där du tar del av ett ljudverk i Uppsalas tindrande stadskärna, därefter får du en hemleverans  av ett paket innehållande en middag, julpynt, tre tal och en konstnärligt kurerad samvaro.

Familjeterapeuten Susann Hanhoff, professorn i genusvetenskap Helena Wahlström Henriksson och etnologen Jonas Engman från Nordiska museet ingår i middagstalen.

Matkassen innehållande kvällens middag är skapad i samarbete med Cajsa's Kök, allt till priset av 150 kronor per person. Du deltar i din egen familj men behöver vara fler än en person.  

Boka din biljett på Confetti

 

Mer om ADVENT

En väntan
En längtan
Hög förväntan

I väntan på att julen ska infrias och pandemin ska dra över vill vi bjuda in till ADVENT en interaktiv hemmakväll som undersöker julen och familjens betydelse. Under julen firar vi den heliga familjen genom att samlas över generationsgränserna i den konstellation som vi kallar familj. Men i år behöver julen se annorlunda ut. Vi kommer inte kunna samlas på det sätt vi hoppats utan måste hitta andra vägar till en god jul inom "den lilla familjen". De personer i vårt hushåll vi har varit lämnade att tillbringa all tid med för att minska smittspridningen ska nu svara upp mot förväntningarna på den glittrande julens efterlängtade eskapism. Förväntningar som tenderar vara högre fästa än stjärnan i granens topp och likt en julkula kan gå i kras.

ADVENT är en ompaketerad upplevelse som utifrån rådande restriktioner undersöker julen och familjen, i den egna familjen. Kom låt oss leda er likt polstjärnor genom tindrande gator, glittrande krimskrams och julförberedelser med hopp om en mer fröjdefull jul.

ADVENT ersätter JULEN

ADVENT ersätter evenemanget JULEN som skulle genomföras på plats på Uppsala konstmuseum den 28 november. I och med pandemin paketerades eventet om och blev ADVENT, som utifrån rådande skärpta restriktioner undersöker JULEN, en högtid som är tätt förknippat med familjen och som utgör själva krubban för våra traditioner och kulturella identitet.

ADVENT produceras av Tove Berglund i samarbete med Ludvig Daae, Uppsala konstmuseum och Cajsa´s kök och med stöd av Med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Uppsala kommun.

Om konstnärerna

Tove Berglund har bland annat arbetat på Den Norske Opera, Orionteatern, MDT och stadsteatrarna i Stockholm, Malmö och Uppsala. Hennes interaktiva verk har gjort succé bland deltagare och kritiker.

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare med bas i Stockholm och Oslo. 2017 koreograferade han Cullbergbaletten på Nobelbanketten i Blå Hallen.

Sedan 2013 har Tove Berglund varit en av Ludvigs närmaste samarbetspartners. Julen blir deras trettonde projekt tillsammans.