Yasmine El Baramawy, Oud-instrumentalist och fristadskonstnär i Malmö

Plats: https://kulturcentrum.uppsala.se/poesiveckan/

Tid: 19:00

Yasmine El Bramawy är förnyare av stränginstrumentet Oud. I sina kompositioner låter hon traditionen möta olika samtida musikaliska uttryck, men modifierar också instrumentet genom elektroniska och experiment och skapar på så sätt ett eget musikaliskt universum.

Förutom komposition och ljuddesign har hon engagerat sig som kvinnorättskämpe och politisk aktivist. Yasmine El Bramawy är en av de kvinnor som upplevde massövergrepp mot kvinnor i Egypten 2012, något som påverkat henne mycket inte minst sedan hon öppet berättat om vad hon varit med om.

2020 kom hon till Malmö genom ICORNS fristadsprogram. Här har hon fått möjligheten att fortsätta arbetet som musiker, med arbetet av sitt andra album.

Konserten är förinspelad och sänds på konstmuseets facebooksida och är inspirerad av Filippa Arrias målningar i utställningen Himlen är Blå och solen är en klocka. Om förflyttning och postkoloniala spår som löper in i samtiden.

Ingår i Uppsala Poesivecka och är ett samarbete med Bibliotek Uppsala.