Performance
Gustaf Broms, från performance på Uppsala konstmuseum tillsammans med Nigel Rolfe under Revolve 2018. Foto Pär Fredin

 

MUSEUM BAR 17.00–21.00.
DJ: Gustaf Broms

Revolve Remixed, Åsa Ersmark och Cecilia Germain
Torsdag 15 november 18.00–20.00

Revolve Performance Art Days är en festival som presenterat samtida performancekonst av internationellt verksamma konstnärer i skärningspunkten mellan bildkonst och andra sceniska uttryck. Revolve Remixed är en kväll i festivalens anda. Cecilia Germain och Åsa Ersmark genomför varsin performance och konstnären Gustaf Broms bjuder på boksläpp och ett utvidgat DJ:ande.

17.00-21.00 DJ Gustaf Broms
I ett audio-visuellt landskap tolkas performancekonstens historiska rötter och praktik genom ljud, röster, musik och video. Gustaf Broms (f. 1966) är baserad i Vendel Uppland. I performance, video och installationer behandlar han existentiella teman kring människans relation till i naturen. Broms är internationellt verksam, genom performancefestivaler och som utställande konstnär.

18.00 Boksläpp 9Questions
Ett projekt av Gustaf Broms där ställt frågor till ett 50-tal internationella performancekonstnärer om deras praktik. Bland deltagarna finns man som Esther Ferrer, hermann nitsch, Leif Elggren, Marilyn Arsem, Martha Wilson, Myriam Laplante, Stelarc, Tanya Mars, Tehching Hsieh och Ulay. Boken säljs till rabatterat pris 150 kr under kvällen.

18.30 Performance Åsa Ersmark Fairy
Åsa Ersmark (f. 1981) är aktuell på museet med separatutställningen Escape Fantasies. Hon arbetar med rörlig bild, foto, måleri och performance. I arbetena undersöker hon begär, traditioner och patriarkala strukturer. Med en samtida feministisk blick närmar hon sig materian och kultfenomen. Åsa Ersmark bor och arbetar i Stockholm och är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. Hennes verk har visats på bl.a. Tribeca Filmfestival i New York, Moderna Museet i Stockholm och Microscope Gallery i New York. Under 2017-2018 var Ersmark ateljé-stipendiat på Iaspis, Stockholm.

19.00 Performance Cecilia Germain Josephines House
Välkommen att möta Cecilia Germain inne i "Josephines House", ett performance, kanske ett pratande om någon slags hälsa och ohälsa, ett möte mellan två storheter, som kanske aldrig möttes för snart hundra år sedan, rummen, blicken, nya vägar i vattnet, och så avhumaniseringen, förintelsen och det nästnära utplånandet av män, kvinnor och barn. Cecilia Germain (f. 1974) är en svensk-kanadensisk konstnär, utbildad vid Konstfack, Stockholm, verksam i hela Sverige samt född och boende i Uppsala. Hennes konst vill vara både poetisk och politisk och tar ofta formen av ett berättande, genom text, installation eller performance. Germain undersöker bland annat kroppsligheters olika villkor, folkhälsa och kolonialism. Konstnären ser dåtiden direkt sammanlänkad till vår nutid, hur historien på ett nästan metafysiskt sätt påverkar vårt kollektiva undermedvetna och på det sätt vi idag väljer att värdera människor, platser och handlingar.

Bild: Gustaf Broms, från performance på Uppsala konstmuseum tillsammans med Nigel Rolfe under Revolve 2018. Foto Pär Fredin

Museum Bar i samarbete med Cajsa's Kök.

Uppdaterad: