Kommande utställningar

2018


 

ÅSA ERSMARK
Escape Fantasies
10 november 2018 – 20 januari 2019

Åsa Ersmark arbetar med rörlig bild, skulptur, foto, teckning, måleri och performance. I hennes arbeten undersöker hon traditioner, patriarkala strukturer och låsta föreställningar i relation till frihet och möjligheter. I utställningen visas ett nyproducerat verk, en psykedelisk film Hekate Rising, och en åkallelse av Hekate, den nattliga månskenets gudinna i grekisk antik mytologi. Månen som motiv återfinns också i det äldre verket Lunatic från 2012 där också ljudupplevelsen är av stor betydelse. Åsa Ersmark bor och arbetar i Stockholm. Hennes verk har visats på bl.a. Tribeca Filmfestival i New York, Moderna Museet i Stockholm och Microscope Gallery i New York. 

Program
17 november Konsert: Stina Hellberg Agback
22 november Konsert: Chicagojazzen
29 november Artist Talk
8 december Konsert: Cecilia Österholm


Utställningsbild från stipendiatutställningen 2017 på Uppsala konstmuseum. Foto Pär Fredin

STIPENDIATER 2018
Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne
8 december 2018 – 27 januari 2019

Stipendiet Anna-Lisa Thomson Till Minne tilldelas varje år 3–4 nyutexaminerade kvinnliga konstnärer från Sveriges konsthögskolor. Formgivaren och målaren Anna-Lisa Thomson (1905–1952) var verksam vid S:t Eriks Lervarufabriker och Upsala-Ekeby i Uppsala. Som ung fick Thomson ett stipendium som hade stor betydelse för henne. Efter hennes allt för tidiga död grundades denna stiftelse till hennes minne. Med start 1955 har stipendiet spelat en viktig roll för svenskt konstliv och bidragit till en allt mer jämställd konstscen. 

STUDIO 4
Ett rum för kortare utställningar och experimentFINN ÖHLUND
A Psychedelic Future
Graffiti = Art :) 
1 september – 25 oktober 2018


Finn Öhlund lärde sig graffitins grunder på Ungdomens hus i Uppsala när Svenska Aerosolskolan fanns inhyst där i början av 90-talet. Som konstnär bär han med sig en do-it-together-anda där grafiska uttryck, surrealistiska grepp, ljusdesign, video, måleri och improvisation gärna omfamnas i tredimensionella installationer. Naturen och landsbygden såväl som urbana rum ger utrymme för experiment och nya estetiska möten – av fluoroscerande regnbågsfärg och roliga konstnärssamarbeten. Finn Öhlund är aktuell med konst på fyra platser under september–oktober: Uppsala konstmuseum, Gottsunda Centrum, UKK och Ungdomens Hus.

Läs mer om Finn Öhlund på hans hemsida: http://finnohlund.com/ 

I samarbete med Gottsunda Hiphop, Ungdomens Hus och Uppsala Konsert & Kongress.


Copyright Åsa Norling

ETT SKAPARUNIVERSUM
Bergman 100 år
30 oktober – 29 november 2018

Studio 4 har förvandlats till ett rum fyllt med material för skapande och fantasi. Här kan du prova på animation, skuggspel och tuschmåleri i olika skaparstationer. Barnets fantasi och den unge Ingmar Bergman är en utgångspunkt, men även den fullfjädrade konstnären – regissören som kunde berätta och beröra med bild och ord. Här finns våra rädslor, det mörka, men också skönhet, humor och glädje. Genom Bergmans universum hittar vi inspirationskällor som länkar in i vår tid. 
Scenograf: Åsa Norling. 


Med reservation för ändringar.

18 oktober 2018